Het laatste nieuws22 November 2018

Training vrijwilligers Seniorweb

Vandaag organiseerden we een training voor de vrijwilligers van Seniorweb die ons ondersteunen in het proefproject regio Emmen.


3 Oktober 2018

Brunch tegen eenzaamheid

In de week tegen de eenzaamheid organiseerden wij samen met de winkeliersvereniging van winkelcentrum Angelslo een brunch tegen de eenzaamheid. Ook wethouder Kleine van de gemeente Emmen kwam gezellig een hapje mee eten. RTV Drenthe maakte een leuke reportate vanaf locatie. 28 September 2018

Hoog bezoek op CES unveiled 

Present op de meest innovatieve beurs van het jaar: CES unveiled Amsterdam. Wij werden verrast door een bezoek van ZKH Prins Constantijn, Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer en CEO van CES, Gary Shapiro.6 September 2018

Filmen voor promo

Op de filmset voor onze promotiefilm!15 Augustus 2018

Het Zorghorloge tipt de commissaris

Bij haar aantreden als CvdK, heeft Jetta Klijnsma aangegeven graag getipt te worden over leuke, inspirerende, opbouwende initiatieven in de provincie Drenthe. Wij tippen de Commissaris over @HetZorghorloge en ons proefproject. 


4 Juli 2018

Gemeente Coevorden haakt aan bij proefproject regio Zuidoost Drenthe!

Gemeente Coevorden doet ook mee. De gemeente ondersteunt de proef van harte. Concreet betekent het dat inwoners uit de gemeente Coevorden nu ook kunnen aanhaken. 


26 Juni 2018

Samenwerking met Major Hoogeveen

We zijn een samenwerking met Major Electronics in Hoogeveen aangegaan. Major gaat voor ons de electronica produceren.


28 Juni 2018

Infomiddag proefproject Nordhorn

Op 30 Juli houden we een informatiebijeenkomst in Nordhorn. Samen met het 'Gesundheitsamt Grafschaft Bentheim' informeren we geinteresseerde deelnemers.
Meer informatie via de internationale website (info in Duits).


28 Juni 2018

Infomiddag Emlichheim

Op 28 juni was er opnieuw een infomiddag voor geinteresseerde deelnemers uit Emlichheim. Meer informatie via de internationale website (info in Duits).


20 Juni 2018

We zijn verhuisd!

Vanaf nu vind je ons op de Jules Verneweg 15 in Emmen.


19 Juni 2018

Aspirant team leden van start

Een groep van 20 mensen, die deelnemen aan ons trainings- en werkervaringstraject zijn van start gegaan. Op 19 juni was de kick off.


Foto: copyright Hogeschool Lingen

23 Mei 2018

Senioren Campus Lingen

Op 23 mei waren we te gast op de Campus van de Hochschule Osnabrück in Lingen om iets te vertellen over het proefproject aan de Duitse zijde van de grens. Meer informatie hierover kunt u vinden via onze internationale website 

Mei 2018

Proefproject wordt grensoverschrijdend

Het proefproject met de gemeente emmen krijgt een internationaal karakter. We hebben een samenwerking gesloten met twee Duitse partners voor het uitbreiden van het proefgebied over de grens. Meer informatie hierover kunt u vinden via onze internationale website 


20 april 2018

Gekleurd grijs

Het Zorghorloge was present op het Gekleurd Grijs Festival in Emmen. De heer d'Ancona is ambassadeur van dit festival. Een foto mocht natuurlijk niet ontbreken!


Foto: Martine Bal van Het Zorghorloge en Wethouder Arends van de Gemeente Emmen

14 maart 2018

Proefproject met Gemeente Emmen van start

Het Zorghorloge en de Gemeente Emmen gaan gezamenlijk een proefproject opzetten om mensen te ondersteunen langer zelfstandig thuis te blijven wonen.
Op 14 maart vond de kick off bijeenkomst plaats met een bijeenkomst voor pers en genodigden waarop Martine Bal en wethouder Arends het officiele startschot gaven.  RTV Drenthe maakte daar een leuke reportage van.


Foto: Martine Bal en Jurgen Hofman van Het Zorghorloge met ZKH Prins Constantijn, special startup envoy namens Startup Delta

9-12 januari 2018

Het Zorghorloge met speciale delegatie Startup Delta o.l.v. ZKH Prins Constantijn van Oranje, naar CES Las Vegas

Van 9 tot 12 januari was Het Zorghorloge in Las Vegas present op het Holland Start Up Pavillion om zich te presenteren aan het internationale publiek.


26 oktober 2017

Het Zorghorloge presenteert zich op allereerste CES unveiled in Amsterdam

Op 26 oktober vindt het allereerste pre-CES event in Amsterdam plaats. Als geselecteerde startup voor deelname aan CES in Las Vegas, is Het Zorghorloge natuurlijk present op dit event.


September 2017

Het Zorghorloge geselecteerd voor deelname aan CES

Het Zorghorloge is geselecteerd voor deelname aan de grootste electronica beurs ter wereld: CES.
CES vindt plaats in Las Vegas, begin januari volgend jaar. Het Zorghorloge mag samen met andere geselecteerde start ups deelnemen aan een Nederlandse delegatie, o.l.v. ZKH Prins Constantijn van Oranje.


23 februari 2017

Het Zorghorloge present bij 

gezondheidsfestival Gemeente Utrecht

Op maandag 27 maart organiseert de gemeente Utrecht een gezondheidsfestival. Het Zorghorloge zal daarbij aanwezig zijn. Kom en bezoek ons, en maak kennis met 'Het Zorghorloge'.

Meer info 


16 februari 2017

Het Zorghorloge genomineerd voor 

Duitse 'innovation challenge'

Weer een nominatie in de wacht! Het Zorghorloge is genomineerd als innovatief concept door de gerenomeerde Duitse 'ouderenzorg' beurs. Van 25 t/m 27 april zullen wij daar aanwezig zijn om Het Zorghorloge te demonstreren!
Meer informatie op www.altenpflege-messe.de12 Januari 2017

Op bezoek bij Poliklinika Vilnius

Begin januari waren wij op bezoek bij Poliklinika in Vilnius, een gezondheidskliniek in de hoofdstad van Litouwen, om de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen.


29 september 2016

Het Zorghorloge gaat meewerken aan 

'de ZORG innovatiewinkel'

Een pop-up winkel waar belangstellenden kennis kunnen maken met innovaties in de zorg. Het initiatief is een samenwerking met 'Het Huis van Morgen' en wordt ondersteund door het ministerie van VWS. Het Zorghorloge concept zal ook gepresenteerd worden in de pop-up winkels en we zullen een bijdrage leveren aan interessante mini symposia. Meer informatie over de zorginnovatiewinkel op www.zorginnovatiewinkel.nl 


4 februari 2016

Studenten werken aan Het Zorghorloge

Een studentteam van hogeschool Stenden gaat werken aan de behuizing van Het Zorghorloge als onderdeel van een praktijkmodule. 


15 november 2014

Zorghorloge met alarmknop meet ook hartslag

Artikel over Het Zorghorloge in het Reformatorisch Dagblad.
7 november 2014

Zorghorloge vervangt de alarmknop

Ook de Meppeler Courant publiceerde een paginagroot artikel over Het Zorghorloge.


6 november 2014

In top 10 Connected Health Challenge!

Het Zorghorloge is bij de beste 10 geeindigd in de Connected Health Challenge. In totaal waren er 90 inschrijvingen. De Challenge werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door o.a. Ziggo en UPC, voor zorginnovaties die inspelen op nieuwe ontwikkelingen zoals 'zorg op afstand' en 'langer zelfstandig thuis wonen'. 


23 oktober 2014

Altijd hulp nabij met Zorghorloge

Het Dagblad van het Noorden publiceerde een paginagroot artikel over Het Zorghorloge.7 oktober 2014

In top 10 Accenture Innovation Awards!

Het Zorghorloge is bij de beste 10 geeindigd uit de 150 inzendingen in haar categorie. In totaal werden meer dan 700 concepten ingeschreven. 


31 maart 2014

TED Talk in Dublin!

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, waren wij te gast bij het Tedx Healthy Ageing Event in Dublin, om te vertellen over Het Zorghorloge. 

3 februari 2014

Radio uitzending RTV Drenthe

Maandag 3 februari besteedde RTV Drenthe aandacht aan Het Zorghorloge in de uitzending.


30 januari 2014

Radio uitzending Radio Assen

Donderdag 30 januari waren wij te gast in de studio van Radio Assen waar wij uitgebreid hebben verteld over Het Zorghorloge.